W dniach 21 – 22 października zapraszamy Was na Weekend z klasą i Okrasą .
W programie:
- 21 oraz 22 października o godzinie 16:00 zapraszamy na dwa spotkania kulinarne z Karolem Okrasą - live cooking, podczas którego usłyszymy ciekawostki o kuchni francuskiej, nawiązując do kuchni Louisa Hardouina, nadwornego kucharza rodziny Hochbergów. Karol Okrasa w Sali Balowej Zamku Książ przygotuje na naszych oczach ksiażańskie danie oraz uraczy nas ciekawymi, pełnymi humoru opowieściami.
(zapisy w Punkcie Obsługi Klienta: info@ksiaz.walbrzych.pl, uwaga! Liczba miejsc jest ograniczona)
- 21 października: kolacja degustacyjna wg menu Hochbergów, godzina 19:00 - wydarzenie biletowane - więcej informacji
- 21 października w godzinach 12:00-15:00: warsztaty artystyczne z porcelaną, zajęcia z Biurem Wystaw Artystycznych @Wałbrzyska Galeria Sztuki BWA, zdobienie ceramicznych figurek. Wstęp wolny. Zapisy w Punkcie Obsługi Klienta: info@ksiaz.walbrzych.pl, uwaga! Liczba miejsc jest ograniczona)
-21 oraz 22 października: specjalne oprowadzania z przewodnikiem KSIĄŻ OD KUCHNI - zwiedzanie śladami Louisa Hardouina, zamkowego fotografa i kucharza z przełomu XIX/XX wieku. Przewodnik zabierze Was w niezwykłą podróż do arystokratycznego zamku, którego już nie ma, ale wciąż fascynuje i oczarowuje - bilety online